Een leuke workshop over het fermenteren en inmaken van groentes. Van oudsher werd er natuurlijk al ingemaakt. Omdat wij zelf ook grote moestuinen hebben, hebben wij de afgelopen jaren een heleboel verschillende methodes gebruikt om onze kruiden, groentes en fruit in te maken.
In de tijd dat koelkasten niet bestonden moest de oogst bewaard worden en op deze verschillende manieren is het bewaren, verbeteren van de voedingswaardes en toevoeging van diepte in smaak mogelijk. Er zijn tal van studies die beweren dat er veel probiotische gezonde voordelen uit gefermenteerde groentes gehaald worden en dus ontzettend voedzaam is voor ons darmgestel.
In deze workshop zal ik jullie in een kleine groep ( max. 5 personen ) meenemen in de wereld van het fermenteren en inmaken van groentes. Wat gebeurd er met de smaak van de groentes? Wat kunnen we er voor diepte aan toevoegen zodat het nóg lekkerder smaakt? Hoelang kunnen we het bewaren? En welke verschillende technieken zijn er? We gaan zoals vroeger jams maken, maar ook lactose gefermenteerde groentes die een heel bijzondere rol spelen in de keuken van de moderne culinaire top in de wereld. Ook nemen we een kijkje in buitenlandse keukens; we maken kennis met kimchi, een gefermenteerde kool met specerijen die erg populair is tegenwoordig. Ook maken we een potje zuurkool die we mee kunnen nemen om thuis op te kunnen smikkelen.
Data 20-07-2024 van 12.30 tot 16.00
Prijs €75,- per persoon, inclusief koffie, thee, recepten, ideeën en een potje zelfgemaakte zuurkool.